Juridische ondersteuning

juridisch
Telefonisch juridisch advies. Voor uw juridische vragen
juli 1, 2018
vraag stellen
Juridische vraag stellen
september 16, 2018
Toon alles
Juridische ondersteuning

Juridische ondersteuning

Juridische ondersteuning : Ondanks het feit dat “rechten” een van de meest gekozen studies is, ontbreekt het nog veel mensen aan basale juridische kennis. Niet allemaal zijn we een lopend wetboek en niet allemaal hebben we de mazzel gekregen een studie te doen. Gelukkig hebben we in het dagelijks leven niet allemaal te maken met rechtszaken etc. we leven een rustig en kalm bestaan. Totdat je opeens gebeurde wat mij gebeurde. Je wordt onverwacht gedaagd voor de rechtbank door je ex en de claim is niet mis. Wat doe je dan? Ga je in je uppie de strijd aan of zoek je hulp? Met andere woorden, je moet op zoek naar juridische ondersteuning, want voor je het weet ben je totaal verloren in de wirwar van rechtszaken en procedures.

Juridische ondersteuning? Advocaat of pro bono

Ik was geprezen dat er een bepaald potje beschikbaar was binnen de gemeenschap waarin ik me verkeerde die hielp in het financieren van dit soort buitengewoon akelige zaken, maar ik kan me zo voorstellen dat de vereiste juridische ondersteuning niet altijd even gemakkelijk te betalen is. Daarom zou ik hierbij graag het idee van de pro bono advocaat willen brengen. Eens in de zoveel maanden neemt elke gerenommeerde advocaat wel een pro bono zaak aan. Daarbij wordt je toch geholpen door een gediplomeerde raadsheer of -vrouw maar blijft je portemonnee enigszins gespaard.

Vergeet de klik niet

Al met al was de zaak goed afgelopen; de woning werd gedeeld en de alimentatie op een redelijk bedrag gezet. Het fijne aan mijn juridische ondersteuning was dat we dezelfde taal spraken, letterlijk en figuurlijk, ook al speelde de hele procedure zich ergens op de aardbol af. De zogenaamde klik tussen cliënt en advocaat was er wel degelijk, en dat moet je natuurlijk niet vergeten. Je kan de nog zo grote advocaat uitkiezen, succes is pas verzekerd als je ervan overtuigd bent dat je iemand voor je hebt die jou aanvoelt en exact weet en begrijpt wat je wil begrijpen.