Juridische vraag stellen

Juridische ondersteuning
Juridische ondersteuning
augustus 6, 2018
Juridische dienstverlening
Juridische dienstverlening
oktober 14, 2018
Toon alles
vraag stellen

Een Juridische vraag stellen aan een van onze juristen kan altijd

Juridische meningsverschillen

Meningsverschillen zijn zo oud als de mensheid zelf. Gelukkig kunnen deze meestal in goed overleg worden opgelost, maar helaas is dit niet altijd het geval. De ultieme stap die mensen bij een voortdurend geschil zullen moeten zetten, is richting de rechtbank, die uiteindelijk uitsluitsel zal moeten geven. Als u in een kort- of langdurig meningsverschil zit, waarvan de uitkomst grote gevolgen voor u kan hebben, is het niet alleen van belang om te weten hoe de werkelijkheid voor u in elkaar zit, maar ook wat de juridische werkelijkheid is. Ergo: Als je naar de rechter zou stappen, wat zou deze dan vermoedelijk zeggen. Is dan het wel verstandig om naar de rechter te stappen in uw geval? Juridisch advies, alvorens concrete stappen te ondernemen, is daarom van essentieel belang.

Veelvoorkomende juridische vragen bij arbeidsconflicten

Behalve dat rechten en plichten contractueel geregeld zijn tussen jou en je werkgever, schijft de wetgeving ook regels voor die boven de contractuele overeenkomst staan en kunnen van het grootste belang zijn bij bijvoorbeeld ontslag. Wanneer heb je bijvoorbeeld recht op een transitievergoeding of een ontslagvergoeding, en wanneer niet? En misschien nog wel belangrijker: hoe voorkom je dat je het recht daarop verspeelt?

Vraagstukken omtrent aansprakelijkheid

Schade geleden door toedoen van een ander en van mening dat je de schade kunt verhalen? Dat betekent nog niet dat er sprake is van een aansprakelijkheid waar je in juridische zin op kunt terug vallen. De regels omtrent aansprakelijkheid zijn complex. Zo bestaan er alleen al meerdere vormen van aansprakelijkheid, zoals beroepsaansprakelijkheid, wettelijke aansprakelijkheid of contractuele aansprakelijkheid. Je kunt ons  jouw Juridisch vraag stellen

Je kunt ons altijd vragen stellen

Soms is het gewoon belangrijk om te weten hoe ‘sterk je staat’ en wat je beter wel en niet kunt doen. Daarnaast kunnen we een goeie inschatting maken of juridische interventie op dit moment het meest gewezen middel is of niet. Zo ja: dan staan we voor je klaar.

Hoe kan ik contact opnemen?

Scroll naar de contactpagina op onze website. Je kunt ons bellen, maar ook mailen. We staan je graag te woord!