Vastgoedrecht

contractrecht
Contractrecht
oktober 29, 2018
arbeidsrecht
Kennis van het arbeidsrecht
december 31, 2018
Toon alles
Vastgoedrecht

Vastgoedrecht

Wat is vastgoedrecht eigenlijk?

De definitie van vastgoedrecht houdt een juridische specialisatie in. Deze specialisatie gaat over alle wet- en regelgeving die op de een of andere manier met vastgoed te maken hebben. Dit recht is niet opgenomen in de lijst met rechtsgebieden van de overheid. Deze lijst wordt gebruikt voor de ontsluiting van de wet- en regelgeving en jurisprudentie. Dit komt, omdat er in het juridische vakjargon namelijk geen vaste definitie van dit recht is opgenomen. Hierom is er dus ook geen andere standaardnorm dan de wetten die hiermee te maken hebben.

Problemen in verband met dit soort recht?

Er zijn verschillende soorten problemen waarmee je te maken kunt krijgen in dit soort recht. Denk bijvoorbeeld aan de bank, die jouw uit huis wil zetten. Dit kan veroorzaakt worden door achterstand van een hypotheek. Of natuurlijk wanneer je een uitbouw wil maken, maar de gemeente moeilijk doet over vergunningen. Maar ook problemen met het kopen van grond is relevant wat betreft vastgoed. Dit zijn allemaal veelvoorkomende zaken die betrekking hebben tot dit recht. Wanneer je met dit soort problemen te maken krijgt, is het inhuren van een juridisch adviseur zeer verstandig. Hieronder zal uitgebreid beschreven worden waarom.

Waarom je een juridisch adviseur moet inhuren

Deze uitleg heeft betrekking op alle soorten recht, maar in het geval van vastgoedrecht is het niet minder belangrijk. Stel, de bank zegt dat je een hypotheekachterstand hebt, maar dit is onterecht. Dan kun je dit aantonen, maar wat als de bank blijft volhouden dat er een achterstand is? In dit geval kun je een juridisch adviseur voor ondersteuning vragen. Zo voorkom je dat je uiteindelijk veel te veel voor een huis betaalt. Ook wanneer je moeite hebt met het verkrijgen van bepaalde vergunningen of het kopen van grond kan deze helpen. Op deze manier kun je toch legaal doorgaan met eventuele bouwplannen die je zou hebben.

Neem contact met ons op

Heb je besloten de hulp in de schakelen van een juridisch adviseur? Zoek dan niet verder. Addendum legal biedt advies van echte experts op het gebied van verschillende soorten recht, waaronder vastgoedrecht. Ook specialiseren wij ons op het gebied van arbeidsrecht, bestuursrecht, contractrecht, en aansprakelijkheid. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. Om contact op te nemen klik je heel simpel op het kopje ‘contact’ waar je onze gegevens vindt. Ook zijn wij zeer gemakkelijk te vinden op Facebook, Twitter, Linkedin en Google+.