Waarom een advocaat vooraf veel meer kan doen dan achteraf

doorstart maken na faillissement
Failliet? Zo maakt u een doorstart!
augustus 28, 2019
bemiddelingskosten betalen wanneer
Wanneer bemiddelingskosten betalen bij het huren van een huis?
oktober 28, 2019
Toon alles
advocaat vooraf regelen

Waarom een advocaat vooraf regelen de enige juiste optie is

Het regelen van een advocaat wordt vaak gezien als een flinke stap. Het maakt een geschil of conflict echt, omdat er een expert ingeschakeld wordt. Maar omdat het zo’n grote stap lijkt, wordt een advocaat vooraf meestal niet ingeschakeld. Er wordt zolang mogelijk gewacht. Enerzijds omdat het idee bestaat dat het allemaal nog wel goed komt, anderzijds omdat de kosten gedrukt moeten worden.

Het ironische is dat een advocaat vooraf inschakelen veel meer nut heeft en zorgt voor een veel beter resultaat, ook op het gebied van de kosten.

Een advocaat vooraf inschakelen loont

Wanneer u een advocaat vooraf inschakelt, dan weet u op voorhand al welke stappen binnen het traject gezet moeten worden. Ook weet u waar u op moet letten, bijvoorbeeld wanneer u in gesprek gaat met de tegenpartij op vriendelijke basis. Maar bij Addendum Legal gaan we nog een stuk verder.

Wij denken in oplossingen. De beste oplossing is ervoor zorgen dat het conflict niet oploopt, maar direct beslecht kan worden zonder dat er een rechter aan te pas moet komen. Wanneer dit lukt, is dit uiteraard in uw voordeel. De kosten vallen lager uit, het wordt geen eindeloos lang traject en de kans op gezichtsverlies is minimaal.

Dit kan alleen wanneer de advocaat vooraf ingeschakeld wordt. Wacht te lang en loopt het conflict uit de hand, dan kan een advocaat veel minder doen. Het is dan eerst puinruimen om er vervolgens voor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft.

Het nadeel van een advocaat achteraf inschakelen

We zien met regelmaat cases langskomen waar na uitspraak van de rechter gekeken wordt naar het inschakelen van een advocaat om er het beste uit te halen. U staat dan in feite al direct achter. De advocaat moet dan aan de slag met het verdiepen in het oordeel, de bewijsstukken en ervoor zorgen dat de beslissing herzien kan worden.

U begrijpt dat dit veel meer werk is en dat het aanzienlijk lastiger is om op deze manier nog het volle pond binnen te slepen. Bent u verwikkeld in een geschil of conflict en wilt u dat dit op de beste manier opgelost wordt? Schakel dan de experts van Addendum Legal vandaag nog in, zodat we direct aan de slag kunnen met het vinden van de oplossing waar iedereen tevreden mee kan zijn.

Wanneer u ervoor kiest uw advocaat vooraf in te schakelen, zorgen wij ervoor dat we het meeste uit uw zaak halen voor u.