Advocaat bestuursrecht

Addendum Legal adviseert u bij al uw zaken omtrent het bestuursrecht

Als u op zoek bent naar een advocaat bestuursrecht, bent u bij Addendum Legal op het juiste adres. Ons team beschikt over diverse advocaten die u kunnen adviseren en ondersteunen in diverse juridische kwesties. In het bestuursrecht heeft u te maken met de wetten en regels waaraan u zich moet houden bij het nemen van besluiten. Zo krijgt u bijvoorbeeld te maken met dit deel van het recht als u recht wilt hebben op een bepaalde subsidie of als een vergunning verleend moet worden.

Advies

De advocaten kunnen u adviseren in zaken tegen de overheid, de provincies of de gemeenten. De wetgeving waar u vooral mee te maken krijgt, is de Awb. In deze wet wordt voorgeschreven hoe de overheid zijn besluiten moet nemen na een gedegen voorbereiding, welke bevoegdheden voor inspectie de overheid heeft, welke sancties er ter handhaving zijn en hoe de overheid zijn beleid dient te publiceren. Ons advocatenteam kan u adviseren over de juridische kwesties op dit gebied.

Wat kan ons team van Addendum Legal voor u betekenen?bestuursrecht

Onze advocaten kunnen u adviseren bij een juridische kwestie omtrent dit rechtsgebied. Het kan hierbij om zeer uiteenlopende zaken gaan, die allemaal te maken hebben met de overheid. Zo kunnen onze advocaten namens u procederen over een inspectie die op uw bedrijf heeft plaatsgevonden, een dwangsom die door de overheid is opgelegd, een vergunning die is ingetrokken of geweigerd of een wijziging in het bestemmingsplan.

Vastgoedproject

Bent u van plan om een vastgoedproject op te zetten? Dan komt hier aardig wat bij kijken. Zo heeft u diverse vergunningen nodig als een omgevingsvergunning of het bewerkstelligen van een wijziging in het bestemmingsplan door middel van de Wet op de ruimtelijke ordening (Wro). Ook als het om milieuwetgeving gaat, krijgt u te maken met dit rechtsgebied.

Hoeveel kans van slagen heeft mijn zaak?

Om te kunnen bepalen hoeveel kans van slagen uw juridische kwestie heeft, is het van belang dat onze advocaat bestuursrecht goed uw zaak analyseert. Vervolgens zal onze advocaat een inschatting geven van de kansen in de beroepsprocedure, de bezwaarschriftprocedure of de procedure hoger beroep Raad van State. Als de juridische kwestie spoedeisend is, kan de advocaat in een kort geding een voorlopige voorziening vorderen.

Snel handelen

Vooral als er zeer nadelige gevolgen voor u zijn, die onomkeerbaar zijn, is het belangrijk zo snel mogelijk te handelen. Het kort geding zal aanhangig worden gemaakt bij ofwel de Afdeling Bestuursrecht van de rechtbank, dan wel in hoger beroep bij de Raad van State. Het hangt van de aard van het geschil af, welke stappen er genomen moeten worden.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie

Wilt u meer informatie over een juridische kwestie met betrekking tot dit rechtsgebied? Of wilt u meteen een afspraak maken met onze advocaat bestuursrecht? Neem dan nu direct vrijblijvend contact met ons op via de website. Onze advocaten geven u graag advies of staan u bij in een procedure.