Juridisch probleem in jouw onderneming? Kies voor een juridisch adviesbureau

Juridisch adviesbureau: juridisch adviesbureauAls onderneming focus je je maar al te graag op de kernzaak van jouw onderneming. Toch kunnen ook juridische conflicten al snel de kop op steken. Van het opzeggen van een huurovereenkomst tot een ex-werknemer die een geheimhoudingsclausule schendt: het kan aan de basis liggen van tijden boordevol onzekerheid. Laat de juridische kopzorgen je echter niet overmannen: kies voor een juridisch adviseur die jou wegwijs maakt doorheen het juridisch landschap en gepaste oplossingen adviseert.

Juridische problemen met medewerkers

Het arbeidsrecht is veel meer dan ontslag alleen. Het arbeidsrecht regelt immers de juridische verhouding tussen jouw onderneming en de medewerker. De wet voorziet voornamelijk bepalingen ter bescherming van de medewerker, die volgens hem meer beschermenswaardig is. Natuurlijk wil jij dan weer de continuïteit van de onderneming kunnen garanderen. Kies je voor ons adviesbureau, dan kies je voor juridisch advies met een focus op zowel de wettelijke bescherming van de medewerker als de continuïteit van de onderneming. Eerlijk is eerlijk, toch?

Klant kan of wil niet betalen

Om de continuïteit van de onderneming te kunnen garanderen, moeten we ook de cashflow optimaliseren. Hierbij zijn we afhankelijk van verschillende factoren, waarbij het betalingsgedrag van de klant een centrale rol inneemt. Wanneer de klant niet (tijdig) wenst te betalen, kan dat verschillende oorzaken kennen. Zo kunnen financiële problemen, eventuele gebreken in de levering of andere discussiepunten aan de oorzaak liggen. Ons juridisch adviesbureau kan jou adviseren en begeleiden in deze situaties. Op die manier kan je alsnog de betaling vorderen van de door jou geleverde goederen en/of diensten.

Juridisch adviesbureau voor aansprakelijkheidskwesties

Wanneer een van jouw medewerkers een ongeval veroorzaakt, is de werkgever meestal aansprakelijk. Toch kan men soms nog steeds de medewerker zelf aanspreken, alhoewel dat eerder uitzondering dan regel is. In het kader van een aansprakelijkheidskwestie komen er bovendien al snel verschillende partijen aan te pas, gaande van de verzekeraar tot de gedupeerde en de betrokken medewerker(s). Jouw juridisch adviseur kan je bijstaan gedurende het volledige aansprakelijkheidsdossier en kan bescherming bieden tegen overmatige schadeclaims. Want ook hier is eerlijk gewoon gelijk aan eerlijk.

Een juridisch probleem? Voor Addendum Legal bestaat dat niet. Het is louter een uitdaging tot het vinden van de beste oplossing. Contacteer ons voor meer informatie.